Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

815 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de grote krieltjes. Voeg zodra het water kookt de krieltjes en eventueel zout toe en kook in 15 min. gaar.

  2. Bestrijk ondertussen de burgers met de helft van de olie en gril in ca. 16 min. in de grillpan gaar. Keer halverwege.

  3. Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper deze. Was de halve komkommer, snijd eerst in plakjes en dan in reepjes. Meng de sjalot met de komkommer door de biet in een kom. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Voeg de kappertjes en de dressing toe aan de salade en breng op smaak met peper, eventueel zout en extra vocht van de kappertjes.

  4. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Giet de krieltjes af en schep om met de rest van de olie, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Serveer de krieltjes met de burgers en de salade.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig