Verwijder met een scherp mes het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak het worstvlees op hoog vuur bruin. Verdeel het met een houten lepel in stukjes. Voeg de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en bevroren tuinerwten toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij grof. Voeg de roomkaas toe aan het worst-groentemengsel en verwarm op laag vuur 3 min. Giet de macaroni af en voeg toe. Bestrooi met de selderij.
Romige macaroni met kipworst en erwten
Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief!
- variatietipWelke pastasoort je kiest, is afhankelijk van de saus die je erbij maakt. Deze macaroni grande hecht zich gemakkelijk aan dunne room- of groentesauzen, de holle boogjes houden deze goed vast.
Gerelateerde recepten
Romige macaroni met kipworst en erwten
Een keer een andere pasta proberen dan de klassieker die je altijd maakt? Dit is een heel goed alternatief!

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder met een scherp mes het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak het worstvlees op hoog vuur bruin. Verdeel het met een houten lepel in stukjes. Voeg de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en bevroren tuinerwten toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij grof. Voeg de roomkaas toe aan het worst-groentemengsel en verwarm op laag vuur 3 min. Giet de macaroni af en voeg toe. Bestrooi met de selderij.
variatietip:Welke pastasoort je kiest, is afhankelijk van de saus die je erbij maakt. Deze macaroni grande hecht zich gemakkelijk aan dunne room- of groentesauzen, de holle boogjes houden deze goed vast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g kipworsten
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
400 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
200 g diepvries tuinerwten
300 g macaroni grande
20 g verse selderij
230 g roomkaas kruiden