Miniquiches met truffelbrie
Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.
Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.
Miniquiches met truffelbrie
Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086014_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.
Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)25 g ongezouten roomboter
400 g gesneden prei
270 g vers bladerdeeg
3 middelgrote scharreleieren
125 g crème fraîche
¼ tl gedroogde nootmuskaat
200 g truffelbrie
2 tl olijfolie met truffelaroma
12 semi-zongedroogde tomaten
40 g waterkers
Dit heb je nodig
quichevormen (Ø 12 cm)