Miniquiches met truffelbrie
bewaar
bewaar

Miniquiches met truffelbrie

Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.

Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.

variatietipKun je geen truffelbrie vinden? Gebruik dan gewone brie en schep na het afbakken op elke quiche 1 tl truffeltapenade.
bereidingstipJe kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Miniquiches met truffelbrie

Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig