Snelle oliebollen
Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar
Aan de slag
Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.
Snelle oliebollen
Instructievideo - 00:33 min.
Snelle oliebollen
Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_100354_612x450_JPG.jpg)
null porties
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 l arachideolie
500 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
500 ml karnemelk
100 g rozijnen
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
ijsbolletjestang