Mediterrane quinoasalade
Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om. Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.
Mediterrane quinoasalade
Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_087416_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om. Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g pompoenblokjes
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen venkelzaad
1 medium handsinaasappel
6¼ g verse bieslook
250 g mediterraanse quinoa met tomaat & olijf
50 g babyspinazie
2 el ongezouten geroosterde amandelen
60 g zachte geitenkaas 55+
Dit heb je nodig
bakpapier