Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?

335 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

  2. Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover. Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.

  • algemeenDeze hartige bowl is ook lekker als ontbijtgerecht.
  • combinatietipLekker met verse gemberthee. Snijd hiervoor 4 cm gember (per 2 personen) in dunne plakjes. Verdeel over 2 mokken en giet er heet water op.
  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig