Appel-chocolatechipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

175 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.

  2. Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.

  3. Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.

  • variatietipJe kunt het volkorenmeel ook vervangen door gewone bloem.

Appel-chocolatechipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig