Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie. Klop het ei los en breek de chocolade in stukjes. Meng de meel, muesli, bakpoeder, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanillearoma, kokosolie en het zout in een kom en roer goed door. Voeg het ei en de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in 14 balletjes. Druk ze een klein beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen.
Glutenvrije muesli-chocolate-chip cookie
Een koekje van eigen glutenvrij deeg met pure chocola en muesli.
- combinatietipOok lekker met gedroogde cranberries. Voeg in stap 3 25 g gedroogde cranberries toe.
- bewaartipJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Gerelateerde recepten
Glutenvrije muesli-chocolate-chip cookie
Een koekje van eigen glutenvrij deeg met pure chocola en muesli.

14 porties
165 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie. Klop het ei los en breek de chocolade in stukjes. Meng de meel, muesli, bakpoeder, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanillearoma, kokosolie en het zout in een kom en roer goed door. Voeg het ei en de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in 14 balletjes. Druk ze een klein beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen.
combinatietip:Ook lekker met gedroogde cranberries. Voeg in stap 3 25 g gedroogde cranberries toe.
bewaartip:Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 14 porties)
75 g kokosolie
1 middelgroot ei
50 g pure chocolade
150 g AH Vrij van gluten meelmix
125 g havermuesli rood fruit
½ tl bakpoeder
50 g lichtbruine basterdsuiker
25 g fijne kristalsuiker
½ tl kaneel
1 tl vanillearoma
½ tl zout
Dit heb je nodig
bakpapier