Steek de barbecue (met deksel) aan.
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar. Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.
Neem de bloemkool van de barbecue, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig. Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Bestrooi met de rest van de bosui.
Hele bloemkool van de barbecue
Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak de bloemkool in folie dan 45 min. op 180 °C. Gril de bloemkool daarna zonder folie in een grillpan. De saus kan smelten in de oven of in een steelpannetje.
- algemeenHoud je van pittig? Serveer de kaassaus en bloemkool dan met een in ringetjes gesneden rode peper.
Hele bloemkool van de barbecue
Instructievideo - 00:44 min.
Hele bloemkool van de barbecue
Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

bijgerecht
4 personen
265 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue (met deksel) aan.
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar. Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.
Neem de bloemkool van de barbecue, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig. Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Bestrooi met de rest van de bosui.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Bak de bloemkool in folie dan 45 min. op 180 °C. Gril de bloemkool daarna zonder folie in een grillpan. De saus kan smelten in de oven of in een steelpannetje.
algemeen:Houd je van pittig? Serveer de kaassaus en bloemkool dan met een in ringetjes gesneden rode peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bloemkool
2 bosuien
100 g cheddar
½ tl cayennepeper
150 g geitenkaas 55+
2 el water
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
aluminium grillbakje