Populaire BBQ-saus

Met maar 4 ingrediënten kun je zelf al een heerlijke barbecuesaus maken, óp de barbecue zelf.

85 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Doe de basterdsuiker, ketchup, ciderazijn en tabasco in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Schuif de hete kolen naar 1 kant van de barbecue. Schenk de saus in het aluminium wegwerpbakje en zet dit op het barbecuerooster boven het deel waar geen kolen liggen (indirect). Strooi een hand rookhoutsnippers op de hete kolen en sluit de deksel. Zo kan de saus verder inkoken en krijgt hij een rooksmaak. Haal de saus na ca. 30 min., of totdat je de gewenste sausdikte hebt, van de barbecue.

  • combinatietipLekker bij pulled pork of gegrilde kip.
  • bereidingstipJe kunt de saus ook inkoken in de steelpan.
  • combinatietipMet de saus kun je ook kip lakken. Gril de kip naar wens, neem van de barbecue en bestrijk met een kwastje met de saus. Serveer direct.
  • Smokey barbecuesaus met 4 ingrediënten

    Instructievideo - 00:31 min.

Populaire BBQ-saus

Met maar 4 ingrediënten kun je zelf al een heerlijke barbecuesaus maken, óp de barbecue zelf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig