Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.
- bewaartipJe kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.
- combinatietipLekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.
Gerelateerde recepten
Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

bijgerecht
8 personen
145 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:Je kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.
combinatietip:Lekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 tenen knoflook
4 sjalotten
2 el arachideolie
1 el Franse mosterd
1½ el worcestershiresauce
1 pakje tomato frito
100 g donkere basterdsuiker
½ el gemalen venkel
1 flesje appelcider
2 tl gerookte paprikapoeder