Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak in ca. 45-60 min. gaar in de oven. Je kunt de aardappel eventueel 20 min. laten nagaren in de oven nadat je deze hebt uitgezet. De schil laat dan beter los en de aardappel wordt nog lekkerder.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Giet de quinoa af, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de noten en zaden in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren.
Doe de zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn, sojasaus, kewpiemayonaise, gember en per 4 personen 1 el gembervocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een vrij dunne dressing.
Maak met een scherp mes over de lengte een inkeping in elke zoete aardappel en vouw deze een beetje open. Vul met quinoa, komkommer, lente-ui, paprika, koriander, noten en zaden en eventueel wat tuinkers. Serveer de saus ernaast.
Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco
Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike.
Zoete aardappel met quinoa van Fooddeco: Colette Dike
Instructievideo - 00:50 min.
Gerelateerde recepten
Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco
Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak in ca. 45-60 min. gaar in de oven. Je kunt de aardappel eventueel 20 min. laten nagaren in de oven nadat je deze hebt uitgezet. De schil laat dan beter los en de aardappel wordt nog lekkerder.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Giet de quinoa af, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de noten en zaden in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren.
Doe de zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn, sojasaus, kewpiemayonaise, gember en per 4 personen 1 el gembervocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een vrij dunne dressing.
Maak met een scherp mes over de lengte een inkeping in elke zoete aardappel en vouw deze een beetje open. Vul met quinoa, komkommer, lente-ui, paprika, koriander, noten en zaden en eventueel wat tuinkers. Serveer de saus ernaast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 zoete aardappelen
100 g Smaakt quinoa tricolore
1 komkommer
1 rode paprika
1 bos bosui
15 g verse koriander
1 el traditionele olijfolie
50 g noten en zaden
3 el (zonnebloem)olie
2 el sesamolie
1 el sushiazijn
2 el sojasaus
2 el kewpie mayonaise
2 el ingelegde gember
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker