Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
Kaas en peper: eigenlijk heb je niet veel meer nodig. En lekker dat het is!
Aan de slag
Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes in kwarten. Halveer de olijven en hak de walnoten grof. Meng de yoghurt en balsamicoazijn tot een dressing. Kook de broccoli 3 min., giet af en laat afkoelen onder koud stromend water (blancheren). Meng de broccoli met de olijven en walnoten. Besprenkel met de dressing.
Kook in de andere pan de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de hete spaghetti terug in de pan. Meng de kaas met de olie, 6 el heet kookvocht (per 4 personen) en peper tot een smeuïg mengsel. Meng goed door de nog hete spaghetti. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de broccolisalade.
Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
Kaas en peper: eigenlijk heb je niet veel meer nodig. En lekker dat het is!
null personen
800 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes in kwarten. Halveer de olijven en hak de walnoten grof. Meng de yoghurt en balsamicoazijn tot een dressing. Kook de broccoli 3 min., giet af en laat afkoelen onder koud stromend water (blancheren). Meng de broccoli met de olijven en walnoten. Besprenkel met de dressing.
Kook in de andere pan de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de hete spaghetti terug in de pan. Meng de kaas met de olie, 6 el heet kookvocht (per 4 personen) en peper tot een smeuïg mengsel. Meng goed door de nog hete spaghetti. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de broccolisalade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse broccoliroosjes
50 g biologische kalamata-olijven zonder pit
50 g ongebrande walnoten
6 el volle yoghurt
1 el balsamicoazijn
500 g verse spaghetti all'uovo
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
4 el traditionele olijfolie
1 tl versgemalen peper