Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks
Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Meng de honing met de Indiase kruiden en schep de drumsticks ermee om. Verdeel de aardappel, drumsticks en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de kip halverwege om en neem de knoflook halverwege uit de oven. Laat iets afkoelen.
Was en snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1½ cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de groenten met het kruidenzout in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook, munt en ricotta en breng op smaak met peper.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Verdeel de knoflookricotta erover en serveer de gegrilde groenten en drumsticks erbij.
Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks
Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_091907_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Meng de honing met de Indiase kruiden en schep de drumsticks ermee om. Verdeel de aardappel, drumsticks en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de kip halverwege om en neem de knoflook halverwege uit de oven. Laat iets afkoelen.
Was en snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1½ cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de groenten met het kruidenzout in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook, munt en ricotta en breng op smaak met peper.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Verdeel de knoflookricotta erover en serveer de gegrilde groenten en drumsticks erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 zoete aardappelen
40 g vloeibare honing
1 tl Euroma Indiase bonenkruiden
1 kg kipdrumsticks
2 tenen knoflook
2 courgette
2 rode paprika's
3 el arachideolie
1 tl Herbamare kruidenzout
7½ g verse munt
100 g ricotta
Dit heb je nodig
bakpapier