Chicken and waffles

Dit Amerikaanse recept is crunchy, hartig, zout en zoet tegelijk.

895 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 30 min. wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd elke kipfilet in 4 stukken en doe in een schaal. Schenk er voor 4 personen 200 ml karnemelk over en zet 30 min. afgedekt in de koelkast. Doe de cornflakes met 50 g zelfrijzendbakmeel, de cayennepeper, het uienpoeder en 1/2 tl zout in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Neem de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Paneer de kipstukken rondom met het cornflakesmengsel.

  2. Klop de boter, de suiker en de rest van het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de rest van de karnemelk erdoor. Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de hand tot een deeg en vorm er bolletjes van.

  3. Verhit de olie in een hapjespan en frituur de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Vet ondertussen het wafelijzer in met wat olie en laat op middelhoge temperatuur heet worden. Leg een deegbolletjes in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde manier. Vet het ijzer telkens in met olie.

  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en snijd fijn. Verdeel de kip over de wafels en besprenkel met de ahornsiroop en tabasco. Garneer met het spekkruim en de kiemgroente.

Chicken and waffles

Dit Amerikaanse recept is crunchy, hartig, zout en zoet tegelijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig