Pizzadeeg

Het begin van een heerlijke pizza: zelf het deeg maken.

450 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 dag wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los het zout op in het water in de kom van de staande mixer. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 6 min. met de deeghaak tot een soepel deeg en haal uit de mengkom.

  2. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg terug in de kom, dek af en zet onder in de koelkast. Laat het daar 16-20 uur rijpen.

  3. Neem het deeg uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties (per 4 personen). Bol de porties deeg op volgens de hierboven beschreven methode. Leg op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 3 tot 4 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

  4. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Neem 1 bol deeg en vorm er een pizzabodem van. Druk daarvoor de bol plat en duw met je vingers tot een pizza van Ø 25 cm en de rand hoger is dan het midden. Klop het overtollige griesmeel eraf.

Pizzadeeg

Het begin van een heerlijke pizza: zelf het deeg maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig