CLT-sandwich met pulled chicken
Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten: goed voor na het sporten!
Aan de slag
Breng een pan met een laag water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg als het water kookt de kip lets toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en haal de blaadjes van de krop sla los. Neem de gare kip uit het water, laat iets afkoelen en trek met behulp van 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, kerrie- en uienpoeder. Schep ⅔ van de saus samen met de appelcider door de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kip over de helft van de sneetjes brood en beleg met de tomaat en sla. Besmeer de rest van de sneetjes brood met de rest van de saus en leg met de besmeerde kant op de kip. Snijd schuin door en serveer.
CLT sandwich met pulled chicken
Instructievideo - 00:43 min.
CLT-sandwich met pulled chicken
Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten: goed voor na het sporten!
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met een laag water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg als het water kookt de kip lets toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en haal de blaadjes van de krop sla los. Neem de gare kip uit het water, laat iets afkoelen en trek met behulp van 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, kerrie- en uienpoeder. Schep ⅔ van de saus samen met de appelcider door de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kip over de helft van de sneetjes brood en beleg met de tomaat en sla. Besmeer de rest van de sneetjes brood met de rest van de saus en leg met de besmeerde kant op de kip. Snijd schuin door en serveer.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kipfilet
3 trostomaten
1 krop babyromainesla
50 ml milde yoghurt
1 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
½ tl uienpoeder
1 el appelciderazijn
8 sneetjes stevige donkere meergranenbroden