Roomboterkoekjes met hazelnoot
Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.
Aan de slag
Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.
Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.
Roomboterkoekjes met hazelnoot
Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_097794_612x450_JPG.jpg)
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.
Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)95 g ongebrande hazelnoten
135 g tarwebloem
200 g poedersuiker
2 tl gemalen kaneel
1 tl vanillesuiker
1 tl gemalen kardemom
125 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
uitsteekvormpjes
bakpapier