Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.
Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.
Pastinaakfrietjes met rozemarijn
Vrijdag = frietdag! Maar dan wel een keer op een andere manier.
- combinatietipLekker bij wild, zoals hertenbiefstuk of struisvogelfilet.
Gerelateerde recepten
Pastinaakfrietjes met rozemarijn
Vrijdag = frietdag! Maar dan wel een keer op een andere manier.

bijgerecht
4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.
Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.
combinatietip:Lekker bij wild, zoals hertenbiefstuk of struisvogelfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg pastinaak
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
bakpapier