Sperziebonen en tuinerwten met toppings

Je kunt zelf uren in de keuken gaan staan, maar je kunt je gasten ook zelf hun groente op smaak laten brengen. Net zo leuk!

185 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel in kleine stukjes.

  2. Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar. Voeg na 6 min. de tuinerwten toe.

  3. Laat ondertussen de tomaten en kappertjes uitlekken en snijd fijn. Doe de tomaat, pancetta en sambal in aparte schaaltjes en serveer bij de sperziebonen en tuinerwten. Zo kan iedereen zelf zijn groente op smaak brengen.

  • bereidingstipGroente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

Sperziebonen en tuinerwten met toppings

Je kunt zelf uren in de keuken gaan staan, maar je kunt je gasten ook zelf hun groente op smaak laten brengen. Net zo leuk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig