Blauwe-bessencrumble

Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.

270 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim. Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).

  3. Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.

  • serveertipDeze crumble is ook heerlijk als je ’m niet afbakt. Serveer dan in een klein weckpotje of op een schoteltje.
  • Blauwe-bessencrumble

    Instructievideo - 00:27 min.

Blauwe-bessencrumble

Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig