Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit de verpakking en snijd de bovenkant van de korst eraf. Doe de kaas terug in de onderste helft van het doosje. Zet op een bakplaat of in een ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de bevroren bramen, cranberry's en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog. Neem de pan van het vuur.
Haal de kaas uit de oven. Schep het fruit met een beetje sap erop en verdeel de noten erover en eromheen.
Camembert uit de oven
Met kaas zet je weer eens een ander dessert op tafel.
- algemeenIs het doosje van de camembert niet (helemaal) van spaanplaat? Bereid en serveer de kaas dan in een klein ovenschaaltje.
- combinatietipLekker met geroosterd brood.
- combinatietipDe compote kun je 3 dagen van tevoren maken en is (zowel opgewarmd als op kamertemperatuur) ook erg lekker bij andere kazen.
Gerelateerde recepten
Camembert uit de oven
Met kaas zet je weer eens een ander dessert op tafel.

nagerecht
8 personen
155 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit de verpakking en snijd de bovenkant van de korst eraf. Doe de kaas terug in de onderste helft van het doosje. Zet op een bakplaat of in een ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de bevroren bramen, cranberry's en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog. Neem de pan van het vuur.
Haal de kaas uit de oven. Schep het fruit met een beetje sap erop en verdeel de noten erover en eromheen.
algemeen:Is het doosje van de camembert niet (helemaal) van spaanplaat? Bereid en serveer de kaas dan in een klein ovenschaaltje.
combinatietip:Lekker met geroosterd brood.
combinatietip:De compote kun je 3 dagen van tevoren maken en is (zowel opgewarmd als op kamertemperatuur) ook erg lekker bij andere kazen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 camembert in een doosje
75 g diepvries bramen
75 g diepvries cranberry's
1½ el kristalsuiker
75 g amandelen met zeezout en rozemarijn