Cranberry-tiramisu

Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.

270 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en ⅓ van de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room. Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.

  2. Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee. Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten. Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.

Cranberry-tiramisu

Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig