Sneeuwpoptruffel op een stokje

Geen sneeuw voor echte sneeuwpoppen? Duik de keuken in voor deze winterse gebakjes.

275 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de schil van de citroen. Maal de chocolate chip cookies fijn in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp en de roomkaas toe en meng goed. Maak balletjes van het koekjesmengsel.

  2. Meng voor de oranje wortelneusjes van de sneeuwpopjes 1 druppel rode en 1 druppel van de gele kleurstofstift met de marsepein. Zet apart. Maak van de rest van de marsepein gelijke balletjes. Duw met je duim een holletje in de koekballetjes, duw de marsepeinballetjes erin en maak weer dicht. Zet de balletjes afgedekt in de koelkast.

  3. Hak de witte chocolade fijn. Smelt de chocolade langzaam in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt; neem zodra de chocolade is gesmolten de kom uit de pan. Haal de gevulde koekballetjes door de gesmolten chocolade en zet ze in twee rijen op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat er net voldoende chocola aan hangt dat er een klein plasje ontstaat als je het balletje neerzet. Dit suggereert het smelten van het sneeuwpopje.

  4. Druk de rietjes al draaiend voorzichtig boven in de balletjes, tot aan de vulling. Laat ze 15 min. opstijven in de koelkast. Vorm ondertussen miniworteltjes van de oranje gekleurde marsepein voor de neusjes van de sneeuwpopjes. Druk deze in de chocoladeballetjes. Laat weer 15 min. afkoelen in de koelkast. Maak met de choco decoratiestift oogjes en een mond op de sneeuwpopjes.

  • Sneeuwpopjes op een stokje

    Instructievideo - 00:43 min.

  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Sneeuwpoptruffel op een stokje

Geen sneeuw voor echte sneeuwpoppen? Duik de keuken in voor deze winterse gebakjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig