Lasagne met wintergroenten
Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd de peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.
Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met wintergroenten
Instructievideo - 00:34 min.
Lasagne met wintergroenten
Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd de peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.
Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gele bieten
300 g knolselderij
300 g winterpeen
690 g biologische passata di pomodoro
125 ml verse slagroom
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g verse lasagnebladen
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)