Tuna melt potatoskins

We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

265 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur 20 min. oventijd

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

  • combinatietipLekker met crème fraîche. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
  • algemeenGebruik de rest van het aardappelkruim in een lekkere knoflook-aardappelsoep. Het recept vind je elders op deze site.
  • Tuna melt op potatoskin

    Instructievideo - 00:33 min.

Tuna melt potatoskins

We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig