Was de komkommers en snijd ze in plakjes van ietsje minder dan een ½ cm. Meng het zout met de suiker en roer door de komkommerplakjes. Doe in een afsluitbare bak en laat minimaal 30 min. in de koelkast marineren.
Snelle zoet-zoute komkommer
Door de komkommer te marineren krijgt hij nóg meer smaak.
- bereidingstipJe kunt met allerlei smaakmakers een twist geven aan deze komkommers. Bijvoorbeeld met 1 tl geplet korianderzaad, 2 el fijngesneden dille of 1 fijngesneden jalapeñopeper.
- algemeenLekker op een broodje zalm of kip, het recept is dan niet meer glutenvrij
Gerelateerde recepten
Snelle zoet-zoute komkommer
Door de komkommer te marineren krijgt hij nóg meer smaak.

bijgerecht
4 personen
20 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Was de komkommers en snijd ze in plakjes van ietsje minder dan een ½ cm. Meng het zout met de suiker en roer door de komkommerplakjes. Doe in een afsluitbare bak en laat minimaal 30 min. in de koelkast marineren.
bereidingstip:Je kunt met allerlei smaakmakers een twist geven aan deze komkommers. Bijvoorbeeld met 1 tl geplet korianderzaad, 2 el fijngesneden dille of 1 fijngesneden jalapeñopeper.
algemeen:Lekker op een broodje zalm of kip, het recept is dan niet meer glutenvrij
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g komkommers
1 tl fijn zeezout
1 el fijne kristalsuiker