Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus
bewaar
bewaar

Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus

Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol!

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

Halveer ondertussen de rode paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de kruidenmix en de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop het ei los met de kookzuivel, ricotta en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje tomatenpaprikasaus, ⅓ van de verse lasagnevellen en een laagje aubergine. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Dek de ovenschaal tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus

Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig