Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus
Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de rode paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de kruidenmix en de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop het ei los met de kookzuivel, ricotta en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje tomatenpaprikasaus, ⅓ van de verse lasagnevellen en een laagje aubergine. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Dek de ovenschaal tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus
Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_111021_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de rode paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de kruidenmix en de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop het ei los met de kookzuivel, ricotta en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje tomatenpaprikasaus, ⅓ van de verse lasagnevellen en een laagje aubergine. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Dek de ovenschaal tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 aubergine
1 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
20 g Verstegen kruidenmix napoli
400 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
40 g Parmezaanse kaas
1 middelgroot scharrelei
125 ml kookzuivel
100 g ricotta
6 verse lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)