Hummus met pittige kruidenolie

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

310 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.

  2. Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.

  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.

Hummus met pittige kruidenolie

De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig