Havermout-monsterkoekjes

Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker.

190 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd / 5 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met een garde, prak de banaan, laat de kokosolie smelten en hak de hazelnoten grof. Roer eerst de banaan, kokosolie, honing en kaneel erdoor en dan de hazelnoten en havermout.

  2. Verdeel het mengsel in 14 gelijke, slordige hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een beetje plat, maar zorg ervoor dat de koekjes wel wat grillig blijven. Bak in de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat 5 min. afkoelen.

  3. Maak oren, ogen en monden van de rozijnen, kokosflakes en bananenchips. Gebruik eventueel wat honing om alles vast te plakken.

  • variatietipGeen fan van rozijnen? Maak dan oogjes van garneeramandelen.
  • variatietipIn plaats van honing kun je ook gesmolten pure chocolade gebruiken om de oren, ogen en monden te plakken.

Havermout-monsterkoekjes

Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig