Quinoasalade met pompoen en gorgonzola dolce

Quinoa, gorgonzola en pompoen: dat is echt een feestelijk trio.

305 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien en snijd in halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de ui op laag tot middelhoog vuur in 30 min. donker, zacht en zoet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Doe ondertussen de pompoenblokjes in de ovenschaal en meng met de rest van de zonnebloemolie, de baharat en eventueel zout. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 15 min. een keer om.

  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal. Meng de ui en pompoen erdoor. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Besprenkel met de rodewijnazijn en olijfolie en schep om. Verdeel de gorgonzola dolce erover. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

  • bereidingstipDit gerecht kun je 1 dag vooraf maken. Dan trekken alle smaken lekker in. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Quinoasalade met pompoen en gorgonzola dolce

Quinoa, gorgonzola en pompoen: dat is echt een feestelijk trio.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig