Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.
Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.
Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.
Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_119511_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.
Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.
Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.
algemeen:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g spruiten
2 takjes verse rozemarijn
3 el milde olijfolie
1 sjalot
5 el ongezouten roomboter
125 ml volle rode wijn
200 ml wildfond
1 el appelstroop
1 takje verse tijm
390 g reerugfilets
125 g verse bramen
Dit heb je nodig
bakpapier