Breek de chocolade in stukken en doe samen met de melk in de vuurvaste kom boven een pan met kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade in de melk smelten (au bain-marie). Roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere ruime kom. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de poedersuiker lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glazen of schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Hak de pecannoten grof. Verdeel 1 el kokosyochurt over elk glas mousse en garneer met de blauwe bessen en pecannotencrumble. Serveer de rest van de kokosyochurt erbij.
Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & kokosyochurt
Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en kokosyochurt
- bereidingstipAu bain-marie is een kooktechniek om chocolade te smelten, zonder dat deze verbrandt. Wil je zien hoe je dit doet? Bekijk dan de handige video op ah.nl/allerhande/au-bain-marie.
- algemeenJe kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Verdeel voor het serveren de kokosyochurt , blauwe bessen en pecannoten erover.
Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & kokosyochurt
Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en kokosyochurt

nagerecht
2 personen
690 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken en doe samen met de melk in de vuurvaste kom boven een pan met kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade in de melk smelten (au bain-marie). Roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere ruime kom. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de poedersuiker lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glazen of schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Hak de pecannoten grof. Verdeel 1 el kokosyochurt over elk glas mousse en garneer met de blauwe bessen en pecannotencrumble. Serveer de rest van de kokosyochurt erbij.
bereidingstip:Au bain-marie is een kooktechniek om chocolade te smelten, zonder dat deze verbrandt. Wil je zien hoe je dit doet? Bekijk dan de handige video op ah.nl/allerhande/au-bain-marie.
algemeen:Je kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Verdeel voor het serveren de kokosyochurt , blauwe bessen en pecannoten erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
100 g pure chocolade 75%
50 ml halfvolle melk
125 ml verse slagroom
10 g poedersuiker
20 g gekarameliseerde pecannoten
150 g koelverse yochurt kokos ongezoet
45 g blauwe bessen
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
handmixer