Neem de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de knoflook schoon. Verhit de helft van de boter in de (steel)pan. Voeg de soepgroente en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur.
Voeg het sinaasappelrasp, de steranijs, confiture en kippenfond toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Neem de pan van het vuur, verwijder de steranijs en pureer de saus met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat inkoken tot een hoeveelheid van ca. 500 ml. Roer regelmatig.
Als de saus klaar is, verhit je de rest van de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten op een bord onder een deksel.
Verwarm ondertussen de saus met de blauwe bessen op laag vuur. Serveer met de biefstuk.
Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus
Met deze hertenbiefstuk en zelfgemaakte saus van bessen steel je de show deze kerst!
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en voeg de bessen pas tijdens het rusten van de biefstuk toe.
Gerelateerde recepten
Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus
Met deze hertenbiefstuk en zelfgemaakte saus van bessen steel je de show deze kerst!

hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Neem de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de knoflook schoon. Verhit de helft van de boter in de (steel)pan. Voeg de soepgroente en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur.
Voeg het sinaasappelrasp, de steranijs, confiture en kippenfond toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Neem de pan van het vuur, verwijder de steranijs en pureer de saus met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat inkoken tot een hoeveelheid van ca. 500 ml. Roer regelmatig.
Als de saus klaar is, verhit je de rest van de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten op een bord onder een deksel.
Verwarm ondertussen de saus met de blauwe bessen op laag vuur. Serveer met de biefstuk.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
bereidingstip:Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en voeg de bessen pas tijdens het rusten van de biefstuk toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 hertenbiefstukken
1 teen knoflook
80 g ongezouten roomboter
300 g basis voor groentesoep
1 sinaasappel
2 steranijsjes
162½ g cranberries & blauwe-bessenconfiture
400 ml kippenfond
75 g blauwe bessen
Dit heb je nodig
rasp
staafmixer