Beef rendang met basmatirijst
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
Beef rendang met basmatirijst
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_123330_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
1250 kcal
30 min. bereiden
300 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg runderriblap
3 el zonnebloemolie
200 g boemboe rendang vlees
400 ml kokosmelk
100 g santen kokoscrème
2 stengels koelverse sereh citroengras
200 ml kippenbouillon van tablet
300 g basmatirijst