Lasagne met gruyere en bechamelsaus
Aan de slag
Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen, bleekselderij en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend 500 ml melk in gedeeltes toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in plakjes en rasp de kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 2-3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus, de plakjes tomaat en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.
Lasagne met gruyere en bechamelsaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_123338_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
1060 kcal
35 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen, bleekselderij en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend 500 ml melk in gedeeltes toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in plakjes en rasp de kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 2-3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus, de plakjes tomaat en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 middelgrote ui
300 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 el milde olijfolie
125 g spekreepjes
400 g half-om-halfgehakt
70 g tomatenpuree
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
700 ml volle melk
690 passata di pomodoro
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 volle melk
2 tomaten
150 g gruyère
250 g verse lasagne all’uovo