Kip met witlofsalade en ovenfriet

Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk.

840 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de dikste kant van de kippenpoten. Wrijf elke kippenpoot in met 1 el honingmosterd. Leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven.

  2. erdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat boven het rooster met kip in de oven. Bak in 20-25 min. gaar. Keer de friet halverwege.

  3. Meng ondertussen de karnemelk met de rest van de honingmosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern van het witlof en snijd het lof in dunne repen.

  4. Meng in een schaal het witlof en de taugé met de dressing. Pel de mandarijnen, verdeel in partjes en meng door de salade.

  5. Serveer de salade bij de kippenpoten en ovenfriet.

Kip met witlofsalade en ovenfriet

Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig