Maak met een scherp mesje in 4 olijven aan weerszijden van het gat inkepingen voor de ogen. Druk hier aan elke kant een pijnboompit in. Snijd de laatste olijf in 8 partjes, dit worden de oortjes. Steek bovenop in elk bloemkoolroosje 2 cocktailprikkers en prik hier het hoofdje op. Duw de olijfpartjes als oortjes in het gat van de olijf. Rijg de rozijnen aan 16 cocktailprikkers. Steek in elk lijfje van bloemkool 4 cocktailprikkers als poten.
Bloemkoolschaapjes
Zó schattig, dat je bijna zou vergeten dat je ze ook op kunt eten.
10 min. bereiden
4 ingrediënten
Gerelateerde recepten
Bloemkoolschaapjes
Zó schattig, dat je bijna zou vergeten dat je ze ook op kunt eten.

4 porties
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak met een scherp mesje in 4 olijven aan weerszijden van het gat inkepingen voor de ogen. Druk hier aan elke kant een pijnboompit in. Snijd de laatste olijf in 8 partjes, dit worden de oortjes. Steek bovenop in elk bloemkoolroosje 2 cocktailprikkers en prik hier het hoofdje op. Duw de olijfpartjes als oortjes in het gat van de olijf. Rijg de rozijnen aan 16 cocktailprikkers. Steek in elk lijfje van bloemkool 4 cocktailprikkers als poten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
5 zwarte olijf zonder pit
8 pijnboompitten
200 g bloemkool
40 g rozijnen
Dit heb je nodig
cocktailprikkers