Lasagne met ham, ricotta & spinazie

Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta

595 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.

  3. Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.

  4. Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Lasagne met ham, ricotta & spinazie

Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig