Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.
Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes. Serveer met de sauzen.
Pastasalade op een stokje
Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.
- serveertipPrik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.
Pastasalade op een stokje met 2 soorten dips
Instructievideo - 00:19 min.
Gerelateerde recepten
Pastasalade op een stokje
Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.

bijgerecht
12 personen
117 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.
Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes. Serveer met de sauzen.
serveertip:Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
100 g farfalle
15 g verse basilicum
150 g mini mozzarella's
75 g parmaham
250 g gekleurde snoeptomaatjes
110 g pestomayonaise
125 g zongedroogde tomatentapenade
Dit heb je nodig
houten satéprikkers