Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje

Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.

355 kcal

(Voedingswaarden)

12 min. bereiden / 7 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.

  4. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

  • serveertipLekker met babyspinazie tussen het broodje.
  • Pulled jackfruit kerriesalade op een groentebroodje

    Instructievideo - 00:31 min.

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje

Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig