Meloengranita

Een cool toetje waarmee je iedereen kunt verrassen.

100 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 5 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de citroen uit. Breng het water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen. Halveer de meloen en schep de pitten eruit. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  2. Doe de 500 g meloen in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Roer het suikerwater door de meloenpuree.

  3. Schep het mengsel in de vorm en zet afgedekt 5 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal daarna elke 30 min. Neem de granita uit de vriezer en verdeel over 6 glazen. Je kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.

  • bewaartipJe kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.
  • variatietipDe meloengranita is ook lekker als het gemaakt wordt van galiameloen of cantaloupe.

Meloengranita

Een cool toetje waarmee je iedereen kunt verrassen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig