Maak eerst de dipsaus. Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.
Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Serveer met de dipsaus.
Volkoren summer rolls
Gezond hapje, deze volkoren summer rolls die je zo in elkaar draait!
Volkoren 'summer rolls'
Instructievideo - 00:30 min.
Gerelateerde recepten
Volkoren summer rolls
Gezond hapje, deze volkoren summer rolls die je zo in elkaar draait!

12 porties
50 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak eerst de dipsaus. Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.
Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Serveer met de dipsaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 cm verse gember
1 el sesamolie
3 el sojasaus less salt
100 g rijstvellen volkoren
200 g verse cocktailgarnalen
150 g rauwkost radijs
100 g fijngesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
rasp
schone theedoek