Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.
Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.
Pasta carbonara voor 1
Deze spaghetti carbonara houd je lekker voor jezelf!
- combinatietipLekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola.
Gerelateerde recepten
Pasta carbonara voor 1
Deze spaghetti carbonara houd je lekker voor jezelf!

hoofdgerecht
1 personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.
Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.
combinatietip:Lekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
100 g spaghetti
50 g gerookte spekreepjes
25 g Parmezaanse kaas
5 g verse platte peterselie
1 klein ei