Boerenkoolstamppot met spekjes

De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes.

560 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

  2. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel de spekjes erover.

  • serveertipLekker met grove mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Boerenkoolstamppot met spekjes

De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig