Doe de gist, bloem en het zout in een kom, zorg daarbij dat de gist en het zout elkaar niet raken. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 el olie (per 4 personen) en het lauwwarme water in. Kneed in de keukenmachine 5 min. of met de handen ca. 15 min. tot soepel en elastisch deeg. Duw met je vinger in het deeg. Veert het terug? Dan is het elastisch.
Maak een gladde bal van het deeg en leg in een schone kom. Bestrijk het deeg met de rest van de olie, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg het deeg op een met bakpapier beklede werkbank. Duw plat en rol met een deegroller uit tot 1 grote lap van ca. 42 x 38 cm. Beleg de bodem met ingrediënten naar wens. Leg het deeg met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.
Flammkuchendeeg
Zelf het deeg kneden maakt het bereiden van de flammkuchen al een feestje.
- serveertipLekker met 200 g crème fraîche, 125 g gerookte spekblokjes en 300 g in ringen gesneden ui.
Gerelateerde recepten
Flammkuchendeeg
Zelf het deeg kneden maakt het bereiden van de flammkuchen al een feestje.

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de gist, bloem en het zout in een kom, zorg daarbij dat de gist en het zout elkaar niet raken. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 el olie (per 4 personen) en het lauwwarme water in. Kneed in de keukenmachine 5 min. of met de handen ca. 15 min. tot soepel en elastisch deeg. Duw met je vinger in het deeg. Veert het terug? Dan is het elastisch.
Maak een gladde bal van het deeg en leg in een schone kom. Bestrijk het deeg met de rest van de olie, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg het deeg op een met bakpapier beklede werkbank. Duw plat en rol met een deegroller uit tot 1 grote lap van ca. 42 x 38 cm. Beleg de bodem met ingrediënten naar wens. Leg het deeg met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.
serveertip:Lekker met 200 g crème fraîche, 125 g gerookte spekblokjes en 300 g in ringen gesneden ui.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3½ g droge gist
300 g tarwebloem
½ tl zout
2½ el milde olijfolie
180 ml lauwwarm water
Dit heb je nodig
keukenmachine met deeghaak
bakpapier