Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing

Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing.

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.

  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

  3. Schep de kip om met ⅓ van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

  5. Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.

  • algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Gerelateerde recepten

Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing

Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig