Klop de mascarpone met het vanille-extract luchtig met een handmixer. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord.
Halveer de suikerbollen overlangs en wentel de helften door het eimengsel. Verhit de boter in de pan en bak de helft van de suikerbolhelften in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de suikerbolhelften.
Verdeel de suikerbollen over de borden. Verdeel de mascarpone, blauwe bessen en chocohagelletters erover.
Speculaas-suikerbollenwentelteefjes
Wentelteefjes van oud brood zijn lekker. Wentelteefjes van speculaas-suikerbollen zijn éxtra lekker.
- variatietipDe speculaas-suikerbollen kun je ook vervangen door krentenbollen. Voeg dan i.p.v. gemalen kaneel, gemalen koek- en speculaaskruiden toe aan het melk-mengsel..
Wentelteefjes van suikerbrood met speculaas
Instructievideo - 00:26 min.
Gerelateerde recepten
Speculaas-suikerbollenwentelteefjes
Wentelteefjes van oud brood zijn lekker. Wentelteefjes van speculaas-suikerbollen zijn éxtra lekker.

4 personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de mascarpone met het vanille-extract luchtig met een handmixer. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord.
Halveer de suikerbollen overlangs en wentel de helften door het eimengsel. Verhit de boter in de pan en bak de helft van de suikerbolhelften in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de suikerbolhelften.
Verdeel de suikerbollen over de borden. Verdeel de mascarpone, blauwe bessen en chocohagelletters erover.
variatietip:De speculaas-suikerbollen kun je ook vervangen door krentenbollen. Voeg dan i.p.v. gemalen kaneel, gemalen koek- en speculaaskruiden toe aan het melk-mengsel..
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g mascarpone
1 tl vanille-extract
1 middelgroot ei
100 ml halfvolle melk
1 tl gemalen kaneel
4 speculaas-suikerbollen
30 g ongezouten roomboter
75 g blauwe bessen
4 el choco-hagelletters
Dit heb je nodig
handmixer