Linguine met romige pompoen-kaassaus

Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).

560 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 10-12 min. in water met eventueel zout gaar.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de salie en knoflook fijn.

  3. Doe de pompoen met de knoflook, salie en ¾ van de gormas in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de linguine met de pompoensaus. Schep de rucola erdoor. Verdeel over borden. Garneer met de pompoenpitten en de rest van de gormas.

Linguine met romige pompoen-kaassaus

Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig