Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen

Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

550 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de helft van de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.

Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen

Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig